Tribunalul Suceava a schimbat încadrarea faptei pentru care este cercetat șoferul care a ucis-o pe trecerea pentru pietoni pe maiorul de jandarmi Irina Airinei și a rănit-o grav pe fetița acesteia. El va fi judecat pentru omor din culpă și vătămare corporală din culpă și nu pentru omor și tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Schimbare în ceea ce privește încadrarea juridică a faptei pentru care este judecat Bogdan Florin Chetariu, tânărul din Mitocu Dragomirnei care a ucis-o pe trecerea pentru pietoni de la Palatul de Justiție din Suceava pe maiorul de jandarmi Irina Airinei și a rănit-o grav pe fetița acesteia.

Astfel, tânărul va fi judecat pentru omor din culpă și vătămare corporală din culpă.

Judecătoria Suceava a decis ca în acest caz tânărul să fie judecat pentru omor și tentativă de omor, iar decizia Tribunalului a determinat existența unui conflict între cele două instanțe care urmează să fie soluționat de Curtea de Apel Suceava.

Minuta instanței:

Admite cererea formulată de inculpatul Chetrariu Bogdan Florin, prin apărător. În temeiul art. 386 alin. 1 Cod procedură penală, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului CHETRARIU BOGDAN-FLORIN, din infracţiunile de omor, prev. şi ped. de art. 188 Cod penal şi tentativă la omor, prev. de art. 32 Cod penal rap,. la art. 188 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal, astfel cum s-a dispus schimbarea încadrării juridice prin sentinţa penală nr. 42/28.01.2020 a Judecătoriei Suceava, în infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, prevăzute de art. 192 alin. 2 şi art. 196 alin. 2, 3 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal. Admite excepţia de necompetenţă materială invocată din oficiu de către instanţă. Declină competenţa de soluţionare a prezentei cauze în favoarea Judecătoriei Suceava. Constată intervenit conflictul negativ de competenţă între Judecătoria Suceava şi Tribunalul Suceava în cauza penală privind pe inculpatul CHETRARIU BOGDAN FLORIN, trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 5013/P/2018 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava la data de 05.02.2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, prevăzute de art. 192 alin. 2 şi art. 196 alin. 2, 3 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal. În baza art. 51 alin. 1 Cod procedură penală, sesizează Curtea de Apel Suceava cu privire la conflictul negativ de competenţă. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Pronunţată în şedinţă publică, azi 06 martie 2020.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Suceava, în cazul accidentului în urma căruia maiorul Irina Airinei a murit, iar fetița sa în vârstă de un an și jumătate, care se afla în cărucior, a fost grav rănită, șoferul mașinii, circula cu o viteză total neadaptată, reușind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

În urma accidentului, femeia a decedat la scurt timp la Spitalul Judeţean Suceava ca urmare a multiplelor leziuni suferite, fetița fiind în stare gravă.


Intră acum și în grupul de