Zeci de amenzi aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni de depistare și sancționare a persoanelor neautorizate care efectuează transport public de persoane


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, joi,  acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor neautorizate care efectuează transport public de persoane, precum și verificarea autovehiculelor care efectuează transport de mărfuri.

În cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune rutieră și au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 25.405 lei.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere, au fost retrase două certificate de înmatriculare și a fost ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Între alte cazuri, polițiștii suceveni au depistat un bărbat de 34 de ani din județul Iași care conducea microbuzul pe Bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului  și efectua transport de persoane pe ruta Republica Moldova – Germania fără a deține licență de transport sau copie conform normelor legale.

De menționat este că vineri, Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii auto de transport persoane în regim „Taxi”, ocazie cu care, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.735 lei, dintre care 12 la Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 14 la O.U.G. nr.195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice.


Intră acum și în grupul de