Ţigări de contrabandă în valoare de 300 milioane de lei vechi, confiscate în cursul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 300 milioane de lei vechi. Potrivit agentului de poliţie, Ovidiu Sasu, din cadrul Compartimentului Relaţii Publice a IJPF Suceava, în perioada 03.08.2009-10.08.2009, poliţiştii de au executat un număr de 27 misiuni şi acţiuni specifice proprii, fiind descoperite şi reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, 12.623 pachete de ţigări în valoare de 28.622 lei şi bunuri industriale în valoare de 1.840 lei, (11,5 mc de lemn).

De asemenea au fost aplicate un număr de 36 de amenzi contravenţionale în valoare de 28.960 lei şi s-au constatat un număr de 5 infracţiuni.( treceri ilegale, contrabandă, ultraj, etc).

Săptămâna trecută nu s-a permis intrarea în ţară a unui număr de 13 cetăţeni străini, din care 10 nu au avut viză de intrare iar la 3 s-a constatat nereguli în documente şi nu s-a permis ieşirea din ţară a unui număr de 6 români cu nereguli în documente de călătorie.

Ovidiu Sasu a mai precizat că duminică a fost reţinut autoturismul unui botoşănean, ce nu a avut bani să plătească amenda după ce a fost prins cu ţigări de contrabandă. Astfel, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „BMW”, P. Daniel, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal un număr de 450 pachete de ţigări marca „Marble” cu timbru duty-free.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 1.890 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către organele vamale, iar P. Daniel a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei.

Totodată autoturismul marca „BMW” a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de