Desfăşurarea olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, suspendată de MEC. Aceasta una dintre măsurile adoptate de MEC pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior, ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Într-un comunicat de presă al MEC, dat publicităţii luni, se precizează că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a convocat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi în care s-au discutat măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

În cadrul videoconferinţei, ministrul a subliniat importanţa dotării şcolilor cu săpun şi dezinfectant, arătând că inspectorii trebuie să monitorizeze situaţia şi să se asigure de existenţa acestor produse în unităţile de învăţământ.

“Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educației şi Cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior”, se menţionează în comunicatul MEC.

Totodată, în cadrul videoconferinţei a fost discutată şi Procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19.

“Conform art. 4 din Hotărârea nr.7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acest articol se impune şi tuturor elevilor/ studenţilor/ cadrelor didactice care se întorc din ţările menţionate”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată mai precizează că inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi cadre didactice care sunt izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

“Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată, se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale. Menţionăm că suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai informat MEC.

(L.B.)