Prefectul de Suceava: Cele nouă persoane care intră în carantină în județ sunt aduse sub pază din Vama Nădlac. E vorba de cinci șoferi și patru pasageri dintr-un autocar.


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, miercuri, că cele nouă persoane care vor intra în carantină instituționalizată în cursul zilei sunt aduse sub pază din Vama Nădlac.

El a precizat că e vorba de un autocar în care se află cinci șoferi și patru pasageri din județul Suceava și pasageri din alte județe, iar autocarul vine dinspre Vama Nădlac sub pază asigurată de echipaje ale MAI în sistem releu.

Prefectul a explicat că cele nouă persoane vor intra în carantină în două etape, respectiv pasagerii în prima etapă, iar șoferii în a doua etapă după ce va lăsa în județele de domiciliu pasagerii din autocar.

Alexandru Moldovan a arătat că în prezent în județ sunt 92 de locuri pentru carantină instituționalizată în care persoanelor li se vor asigura toate condițiile și a subliniat că toate locurile destinate carantinării aparțin ori autorităților publice ori instituțiilor publice.

El a mai declarat că autoritățile vor aplica sancțiuni drastice pentru cei care nu respectă programul de carantină sau izolare la domiciliu.

Potrivit prefectului autoritățile s-au confruntat și cu situații delicate și că a fost nevoie de intervenția chiar a directorului Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, care a vorbit cu cei care intenționau să iasă din izolare.

El a exemplificat cu un tânăr din municipiul Suceava care voia să participe la examenul pentru permisul de conducere și care a fost convins să rămână în autoizolare, fiind reprogramat.

„Nu avem informații că o persoană aflată în autoizolare ar fi părăsit domiciliul”, a spus prefectul care a menționat că sunt foarte multe persoane și că nu există posibilitatea ca să fie controlate toate.


Intră acum și în grupul de