Ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență a municipiului Suceava cu directorii de școli și reprezentanții magazinelor din Suceava. Ion Lungu: Se vor face acțiuni de dezinfecție în școli, magazine, piețe, autobuze


Intră acum și în grupul de

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Suceava primarul Ion Lungu a convocat, pe lângă membrii de drept, toți directorii de școli, reprezentanții marilor magazine și ai magazinelor din oraș, dar și șeful de gară pentru a vedea cum se vor face toate acțiunile e dezinfecție în toate unitățile publice , dar și controalele.

El a anunțat că a dispus ca și creșa de copii din Suceava va fi închisă de joi până în 22 martie cu posibilitatea de prelungire a măsurii.

Primarul a mai declarat că se va face dezinfecție în toate unitățile școlare din municipiu și că va verifica personal realizarea acestei acțiuni și, totodată va solicita și consilierilor locali să se implice.

El și-a exprimat nemulțumirea că se spune că școlile nu ar avea bani pentru săpun în condițiile în care de la bugetul municipiului s-a alocat școlilor o sumă de 5 milioane de euro pentru cheltuieli și servicii.

„Nu poate primarul să meargă să le cumpere și săpun școlilor”, a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că în mijloacele de transport public s-au montat aparate cu substanțe de dezinfecție în mijloacele de transport public și că acestea sunt dezinfectate după fiecare tură pentru a se asigura igienizarea acestora.

Ion Lungu – conferința de presa la Primaria Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 11. März 2020

În toate spațiile Primăriei Suceava s-au făcut acțiuni de dezinfecție și se vor continua aceste acțiuni, a mai spus Lungu.

Totodată se vor face acțiuni de dezifecție de câte ori se poate și în piețele din oraș, acestea fiind dotate cu 20 de aparate cu lichid dezinfectant.

„Suntem într-o stare de alertă. Eu nu sunt panicat, dar trebuie să fim îngrijorați pentru că dacă lucrurile evoluează ca în Italia sau în alte părți, trebuie să fim pregătiți și să învățăm din greșelile altora și să ne rugăm la Dumnezeu ca să ne păzească”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de