Primarul Ion Lungu propune prelungirea până în 30 iunie a termenului de acordare a bonificației de 10 la sută pentru plata integrală a taxelor și impozitelor. Astfel se va reduce aglomerarea la ghișeele Primăriei și va fi și „o gură de oxigen” pentru firme în contextul economic actual


Intră acum și în grupul de

În Primărie este aglomerație la plata taxelor și impozitelor locale, iar pentru ca afluxul contribuabililor să fie redus, primarul Ion Lungu a spus că ar trebui ca termenul de 31 martie până la care se acordă bonificațiile de 10 la sută pentru plata taxelor pe întregul an să fie prelungit până în 30 iunie.

Lungu a spus că această soluție a fost discutată într-o întâlnire informală a Asociației Muncipiilor din România, dar că ar putea fi aplicată doar dacă va fi învestit un guvern care să aibă posibilitatea să emită ordonanțe de urgență.

El crede că s-ar putea găsi și o soluție legislativă în Parlament.

Primarul Sucevei consideră că ar fi o măsură bună mai ales că se va reduce numărul persoanelor care vor veni acum ghișeele primăriei, dar că va fi și o „gură de oxigen” pentru firme în condițiile în care activiatea economică este afectată de epidemia de coronavirus.

Ion Lungu – conferința de presa la Primaria Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 11. März 2020

Lungu a mai spus că pentru limitarea prezenței sucevenilor la ghișee, aceștia pot să achite taxele și impozitele prin ghiseul.ro, dar și prin bancă sau poștă folosind chitanța de anul trecut dacă nu au făcut noi achiziții care să fie impozabile.

El a arătat că în Suceava nu s-au mai mărit taxele locale de cinci ani și că sucevenii pot să facă plățile după vechile chitanțe și că nu trebuie să mai vină până la primărie.


Intră acum și în grupul de