Primarul Ion Lungu după Comitetul local pentru situații de urgență: Suntem în situație de alertă. Dezinfecție în tot orașul și limitarea accesului în instituțiile publice.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu a convocat, astăzi, din nou Comitetul local pentru situații de urgență al Municipiului Suceava. De data aceasta, au participat ca invitați, pe lângă cei 41 de membri de drept, și reprezentanți ai Mall-urilor și Hyper-marketurilor din oraș, de asemenea Directorii unităților de învățământ și Șeful Gării Burdujeni.

Potrivit Primarului, s-a discutat despre închiderea creșei din subordinea primăriei la fel ca unitățile de învățământ până pe dată de 22.03.2019, dezinfecție în unitățile de alimentație publică, măsuri de prevenire aglomerație la casele de marcat, dezinfecție în școli, materiale igenico-sanitare grupuri sociale, dezinfecție în piețe, gări, bazar etc.

Totodată, s-a discutat despre limitarea întâlnirilor publice, a evenimentelor la care participă mai mult de 100 de persoane în spații închise. Au fost abordat și subiectul limitării accesului în instituțiile publice, accesul fiind permis persoanele care au urgențe, măsuri ferme pentru limitarea aglomerației la ghișee.

Astfel, Lungu anunță că începând de astăzi la primărie se triaza persoanele care intră, pe lângă polițistul de la intrare va fi și un ofițer de serviciu care discuta cu persoană care are treaba la primărie și stabilește modalitatea de rezolvare a problemei (depunere documentație la registratură, înmânare copie, discuție telefonică la compartimentul de specialitate etc.).

„Prin aceste măsuri protejăm cetățenii municipiului în ceea ce privește răspândirea virusului și deopotrivă salariații din primărie care sunt expuși riscului de a fi contaminați. Suntem în stare de Alertă și vom convoca Comitetul pentru situații de urgență oricând va fi nevoie,” a declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de