Ștefan Mandachi anunță că evenimentul programat la singurul metru de autostradă din Moldova la un an de la inaugurare a fost amânat: Acum o bucată de săpun e mai importantă decât un metru de autostradă. Într-un an de zile nu s-a întâmplat nimic și nu se prefigurează nimic. Impresia mea este că suntem luați de proști și cu cât o să tacem mai mult îi vom contamina și pe ceilalți de tăcere.// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniei „România vrea autostrăzi” a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că evenimentul programat pentru duminică, 15 martie, la metrul de autostradă, la împlinirea unui an de la lansarea campaniei se va amâna.

El a spus că s-a dorit organizarea unui eveniment la un an de la inaugurarea primului metru de autostradă și că acest eveniment era axat pe o campanie de educație, dar că în contextul actual a preferat amânarea acțiunii pentru că s-ar fi strâns foarte mulți oameni.

Mandachi a declarat că în acest an peste 200.000 de oameni au venit să vadă primul metru de autostradă din Moldova

El a arătat că nu era bine să continue cu organizarea evenimentului în actualele condiții.

„Nu puteam să exagerăm pentru că acum o bucată de săpun e mai importantă decât un metru de autostradă”, a declarat Mandachi.

El a mai spus lucrează în continuare la un film documentar care să arate consecințele lipsei de autostrăzi și a lipsei de disciplină în trafic și efectele accidentelor rutiere.

„Când tragem linie, la un an de zile, PSD, PNL, toate partidele politice nu au făcut încă un metru de autostradă în Moldova. Este și mai frustrant că nici nu se prefigurează nici alți metri de autostradă”, a declarat Mandachi.

El a spus că ceea ce se promite acum, ca în 2027 să fie finalizată autostrada spre București și s-a întrebat câți kilometri de autostradă se fac în 7 ani în fiecare lună și câți metri în fiecare zi.

„Nu fac nimic. Ne iau de proști.Impresia mea este că suntem luați de proști și cu cât o să tacem mai mult îi vom contamina și pe ceilalți de tăcere”, a spus Mandachi.

El a arătat că nu intenționează să se implice în politică și că dorește să încerce de pe margine să acționeze și să schimbe ceva.

„Vreau să văd dacă îmi iese. Nu mă pot pronunța după un an de zile”, a spus antreprenorul sucevean.

El a spus că încearcă să găsească această formulă de acțiune din afara politicii care să solidarizeze societatea pe anumite proiecte.

„Încerc să găsim  o altă formulă prin care să nu mai fim luați de proști. Dar asta înseamnă solidaritate, dar nu această solidaritate artificială de acum cu coronavirus.(…) Dacă nu suntem uniți nu de bagă nimeni în seamă. Fără solidaritate vocea noastră e o fâsâială”, a conchis Ștefan Mandachi.


Intră acum și în grupul de