Noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus: Izolare la domiciliu pentru toate persoanele fără simptome venite în România din țări unde sunt confirmate 500 de cazuri și carantinare pentru toți cei care vin din zone cu risc. ITM verifică respectarea măsurii privind decalarea programului de muncă, iar târgurile auto se închid până în 31 martie


Intră acum și în grupul de

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a aprobat măsuri suplimentare pentru combarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID 19.

Astfel, a fost aprobată instituirea izolării la domiciliu în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri.

Totodată, se extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de catre CNSSU la propunerea Grupului de suport tehnico­ științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul lnstitutului Național de Sănatate Publică.

CNSSU a mai aprobat măsura rămânerii la locul de izolare și apelarea 112 pentru persoanele izolate la domiciliu, în situația în care, în timpul celor 14 zile, dezvoltă simptomatologie specifică infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2, urmând a fi alocat un echipaj al serviciului de ambulanță care se va deplasa la locatie și va preleva probe în vederea testării.

În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate și aplicarea tratamentului specific.

Mai mult se instituie obligația Inspectoratelor teritoriale de muncă de a verifica modul de implementare a măsurii impuse privind decalarea programului de lucru, în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la  și de la locul de muncă.

CNSSU a mai decis suspendarea, până la data de 31.03.2020, organizarea și desfășurarea târgurilor de mașini auto.


Intră acum și în grupul de