SJU Suceava a pregătit o sala de operație pentru pacienții cu Covid 19 ce necesită intervenții chirurgicale de urgență. Vasile Rîmbu: A fost fixat un circuit separat pentru pacienții infectați cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că unitatea spitalicească a pregătit o sală de operaţie pentru pacienţii diagnosticaţi cu infecţie cu noul coronavirus în cazul în care ar necesita intervenţii chirugicale de urgenţă.

El a spus că a fost fixat un circuit separat pentru pacienţii diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 care ar necesita intervenţii chirurgicale, fiind pregătite în acest sens o sală de operaţie şi saloane pe specialităţi chirurgicale.

Rîmbu a mai spus că acestea vor funcţiona în spaţiul Secţiei ORL a spitalului, care a fost eliberat în acest scop pentru o perioadă.

Managerul SJU Suceava a precizat că intervenţiile chirurgicale pentru aceşti pacienţi se realizează în sala de operaţie respectivă, iar îngrijirile ulterioare operaţiilor se vor acorda în compartimentul de Terapie Intensivă organizat în Secţia de Boli Infecţioase.

El a adăugat că în Secţia de Boli Infecţioase există în prezent 27 de paturi pentru pacienţii gravi confirmaţi cu COVID-19.

Rîmbu a menţionat că acest compartiment de Terapie Intensivă este dotat cu aparate de monitorizare a funcţiilor vitale, injectomate, ventilatoare, oxigen, aer comprimat.

Managerul SJU Suceava a arătat că, deocamdată, pentru pacienţii cu suspiciune de  infecţie cu noul coronavirus sunt alocate 53 de paturi în aceeaşi secţie, adăugând că în cazul în care se va înregistra o creştere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, spitalul are pregătite şi alte „soluţii de rezervă”, în sensul creşterii capacităţii de cazare cu încă 28 de paturi în spaţiul în care funcţionează Compartimentele de Dermatologie şi de Geriatrie.

“Dacă va fi nevoie, pentru pacienţii care vor necesita oxigen, vom suplimenta cu 25 numărul de paturi în Secţia de Pneumologie, unde există deja instalaţii de fluide medicale”, a subliniat Rîmbu.

(LB)


Intră acum și în grupul de