DSVSA Suceava a adoptat mai multe măsuri privind reducerea programului de lucru cu publicul, dar şi de evitare a prezenţei simultane la serviciu a întregului personal al instituţiei şi de evitare a supraaglomerării spaţiilor de desfăşurare a activităţilor


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Lăcrămioara Vieru, a informat luni, într-un comunicat de presă, că instituţia a adoptat un set de măsuri pentru stabilirea unui program de lucru flexibil , în scopul evitării prezenţei simultane a întregului personal din subordine din cadrul serviciilor şi a evitării supraaglomerarii spaţiilor de lucru şi reducerea la minim a contactelor interpersonale.

Vieru a spus că măsurile au fost adoptate în contextul declarării de către OMS a pandemiei cauzate de noul coronavirus  COVID-19. Medicul veterinar sucevean a precizat că instruirile se vor desfăşura doar în caz de necesitate, prin comunicare telefonică şi electronică.   “Este redus programul de lucru cu publicul, comunicarea se va face telefonic şi prin intermediul poştei electronice”, a menţionat Vieru.

 Ea a adăugat că o altă măsură prevede ca activităţile sanitare veterinare  ce implică deplasarea medicilor veterinari în teren şi mişcările de animale se pot amâna pe o perioadă de până la 15 zile, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

“Activităţile care nu pot fi amânate  din motive de risc pentru sănătate sau cu impact economic ridicat se vor desfăşura după obţinerea, înaintea deplasării, a declaraţiei pe propria răspundere a proprietarului sau a administratorului unităţii că nu au personal supus carantinei sau caz confirmat de coronavirus. Deasemenea vor fi respectate condiţiile de biosecuritate, în conformitate cu prevederile Manualelor operaţionale”, a precizat Vieru.

 Directorul executiv al DSVSA Suceava a mai spus că inspecţiile, auditurile, recoltările de probe, evaluările în vedere autorizării din domeniul siguranţei alimentelor vor fi amânate pentru o perioadă de 15 zile, excepţie vor face controalele oficiale legate de notificările privind alimentele transmise prin sistemul rapid de alerta RASFF, inspecţiile ante şi post mortem din abatoare, supravegherea unităţilor de procesare şi unităţilor de depozitare a produselor de origine animală şi controalele în vederea verificării sesizărilor transmise prin CALL CENTER.

“Informăm pe această cale toţi operatorii din domeniul alimentar că au obligativitatea de a asigura personal suficient necesar desfăşurării activităţii în bune condiţii. Desfăşurarea activităţii se va efectua conform procedurilor de bune practici de igienă şi fabricaţie, respectiv a ghidurilor de bune practici în cadrul fermelor”, a mai informat directorul executiv al DSVSA Suceava.

(LB)


Intră acum și în grupul de