Circa 70.000 de turişti sunt aşteptaţi în week-end în Bucovina


Intră acum și în grupul de

„Bucovina este o zonă căutată şi serviciile turistice sunt atractive”, a declarat, joi, la Pojorâta, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că potrivit datelor furnizate de agenţii de turism din judeţ, în lunile iulie şi august gradul de ocupare al structurilor de cazare din judeţ este de 85 la sută şi de 100 la sută în week-end-uri. El a precizat că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de turişti veniţi în zonă a crescut cu 35 la sută. În ceea ce priveşte numărul turiştilor străini, Flutur a menţionat că s-a înregistrat o majorare, cei mai mulţi venind din Austria, Germania, Franţa şi Polonia.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că în acest week-end sunt aşteptaţi în judeţul Suceava aproximativ 70.000 de turişti, o mare parte, aproape 50.000 urmând să participe la pelerinajele creştine de la Cacica şi Putna, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, iar peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi la Ciocăneşti unde se va desfăşura Festivalul Naţional al Păstrăvului şi la Vatra Dornei unde se organizează Dorna Extrem, o acţiune de sporturi extreme.

Flutur a participat, joi, la Pojorâta, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a primului traseu turistic din judeţ care se realizează cu fonduri prin POR. Acest drum va lega DN 17 de Platoul Rarău, unde se va începe o investiţie de 25 de milioane de euro în construcţia unei pârtii de schi.


Intră acum și în grupul de