Frontierele închise nu-i opresc pe contrabandiști. Un tânăr sucevean a fost prins cu peste 6.000 pachete cu țigări lângă granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, luni seara, peste 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, cantitate pe care un tânăr sucevean intenționa să o transporte și ulterior să o comercializeze pe piața neagră de desfacere din județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, la aproximativ 150 m de granița cu Ucraina, pe direcția localității Vicovu de Sus, polițiștii de frontieră au interceptat un bărbat lângă care se aflau mai multe colete cu țigări.

“Din primele cercetări, s-a stabilit că cetățeanul român B.D., în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, este implicat în activitatea infracțională, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu baxurile cu țigări la sediul Poliției de Frontieră, pentru continuarea cercetărilor,” arată sursa citată.

În urma inventarierii baxurilor descoperite, a rezultat cantitatea de 6.170 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 72.200 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ilie Poroch-Serițan a mai menționat că în continuare se fac verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.