Reţeaua de magazine Fidelio intră pe mâna omului de afaceri sucevean Costel Chelaru


Intră acum și în grupul de

Reţeaua de magazine Fidelio, aparţinând grupului de firme Danilux din Botoşani, va fi preluată de omul de afaceri sucevean Costel Chelaru, proprietarul firmei de distribuţie Adicost. Fără a preciza valoarea tranzacţiei, acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va fi un transfer de business de la grupul Danilux, aparţinând omului de afaceri botoşănean Daniel Mihăilă, prin preluarea activităţii de retail a grupului. Chelaru a precizat că va menţine 350 din cei 380 de angajaţi ai firmei şi că va fi preluat inclusiv personalul din conducere. „Cine ţine pasul cu noi, e prietenul nostru”, a afirmat Chelaru.

El a explicat că preluarea se va face prin cesiune de acţiuni şi că el va deveni asociat unic al firmei Fidelio SRL care deţine în prezent 13 magazine în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi, cu o suprafaţă totală de 8500 de mp, având aproximativ 20.000 de tipuri de produse şi care au peste 200 de furnizori, mulţi dintre ei fiind locali.

Potrivit lui Chelaru, firma a acumulat mari datorii, de 20-22 de milioane de lei, din care 5 la bugetul de stat, iar restul către furnizori, menţionând că şi-a asumat datoriile pe care urmează să le onoreze. „Misiunea nu este uşoară, dar avem aceste spaţii cu un potenţial însemnat”, a spus Chelaru. El a menţionat că în primul rând intenţionează să achite datoriile către bugetul de stat, iar apoi creditele către bănci. „Trebuie să achităm sumele asumate”, a spus Chelaru.

El a arătat că în magazinele Fidelio, vârful a fost în perioada când această reţea avea 17 magazine şi 23.000 de clienţi zilnic, după care la 13 magazine numărul de clienţi a scăzut la 16.000, iar luna trecută au fost zilnic 10.500 de clienţi vânzările fiind de 150.000 de lei. Chelaru a precizat că în prezent numărul zilnic de clienţi a crescut la 14.000 şi vânzările la 240.000 de lei. El a spus că va trebui să atragă noi clienţi în magazinele Fidelio şi că îşi propune deschiderea, în scurt timp, a încă trei magazine, din care unul în Botoşani şi alte două în judeţul Suceava.

Omul de afaceri sucevean a declarat că discuţiile au început în urmă cu o lună şi jumătate şi a apreciat că preluarea efectivă va fi făcută în maxim două săptămâni menţionând că a fost primit avizul Consiliului Concurenţei pentru această tranzacţie.

Costel Chelaru este proprietarul firmei Adicost din Suceava, de distribuţie de produse alimentare, băuturi şi cosmetice care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani, are 300 de angajaţi şi şase puncte de lucru.


Intră acum și în grupul de