Acasă Actualitate Pacientul cu coronavirus confirmat marți la Suceava nu are istoric de călătorie...

Pacientul cu coronavirus confirmat marți la Suceava nu are istoric de călătorie în străinătate și nici contacți pozitivi la coronavirus. Personalul medical și pacienții cu care a intrat în contact cât timp a fost internat în Secția de Penumologie a SJU Suceava au fost izolați și testați, iar secția a fost eliberată și este dezinfectată


Intră acum și în grupul de

Suceveanul care a fost diagnosticat, marți seara, ca fiind infectat cu noul coronavirus și inclus în raportarea de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică, în vârstă de 37 de ani, a fost internat din data de 13 martie 2020 cu simptomatologie respiratorie în secția de Pneumologie, iar potrivit unui comunicat al Spitalului Județean Suceava acesta nu a avut contacți pozitivi la coronavirus și nici nu a avut istoric de călătorie în străinătate.

Sursa citată arată că din cauza agravării  generale, a instalarii dispneei și febrei, pacientul a fost transferat, în data de 16 martie în Secția de Boli Infecțioase cu suspiciunea de infecție comunitară cu coronavirus și a fost testat în aceeași zi pentru coronavirus.



Totodată, se arată că în data de 17 martie 2020, la orele 19:00 rezultatul la probe transmis a fost pozitiv, iar în cursul aceleiași nopți pacientul a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase Iași.

După confirmarea infecției cu coronavirus la acest pacient s-a decis eliberarea Secției de Pneumologie și dezinfecția acesteia, precum și izolarea personalului medical care a venit în contact cu pacientul        și testarea acestuia, dar și izolarea și testarea pacienților cu care a intrat în contact.

În județul Suceava sunt cinci persoane infectate cu coronavirus, iar alți patru suceveni sunt internați cu suspiciune de Covid 19 în Secția de boli infecțioase a SJU Suceava. 836 de suceveni sunt în autoizolare, iar 136 sunt în carantină.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version