Gheorghe Flutur anunță că un echipament medical pentru depistarea noului coronavirus va ajunge la SJU Suceava în câteva zile. Un medic și un asistent medical din Suceava vor fi instruiți la Institutul „Matei Balș” din București pentru a lucra cu acest aparat medical


Intră acum și în grupul de

Un echipament medical de tip Real Time-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) pentru depistarea noului coronavirus urmează să ajungă în zilele următoare la Spitalul Județean de Urgență Suceava, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că acest echipament medical, RT-PCR, va fi utilizat de un medic și un asistent medical care vor fi autorizați și  vor fi instruiți în acest sens în aceste zile într-un centru de specialitate din București, respectiv la Institutul „Matei Balș”.

Președintele CJ Suceava a menționat că un aparat de acest tip din primul lot achiziționat de Ministerul Sănătății va ajunge la SJU Suceava, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Președintele Flutur a mai declarat că de asemenea se așteptă sosirea kiturilor de analize aferente pentru acest echipament, precum și suplimentarea echipamentelor de protecție.

Spitalul Județean Suceava va avea, de săptămâna viitoare, teste rapide pentru depistarea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care provoacă boala Covid 19, iar în circa 14-20 de zile ar putea beneficia de un instrument de tip RT-PCR (Real Time-Polymerase Chain Reaction) care să ofere rezultate exacte privind infecția cu acest nou coronavirus, a declarat, marți, pentru News Bucovina, managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu.

„Preocuparea noastră principală este să facem toate demersurile pentru a putea realiza testarea persoanelor din județul Suceava cu un răspuns cât mai rapid astfel încât să dăm posibilitatea personalului medical sucevean să nu mai depindă de alte unități medicale din țară și să ia deciziile în cel mai scurt timp, respectiv să aplice tratamentul necesar și internarea în cazul persoanelor depistate pozitiv și să le trimită acasă pe cele care nu prezintă simptome și testul este negativ”, a spus Vasile Rîmbu.


Intră acum și în grupul de