Președintele Gheorghe Flutur salută anunțul Comisiei Europene care a aprobat cel mai mare proiect pentru județul Suceava de 240 de milioane de euro și speră ca și alte proiecte, precum Autostrada Siret-Suceava-București, Autostrada Nordului să fie considerate oportune


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, miercuri, decizia Comisiei Europene de aproba finanțarea proiectului de apă-canal în valoare de 240 milioane de euro, cel mai mare proiect pe care l-a avut vreodată județul Suceava și și-a exprimat încrederea că și alte proiecte importante pentru dezvoltarea județului Suceava vor fi considerate oportune.

Președintele CJ Suceava a amintit că marți Comisia Europeană a aprobat alocarea a 1,4 miliarde de euro pentru România și alte șase state, pentru finanțarea unui pachet de 14 mari proiecte de infrastructură în domenii cheie – sănătatea, accesul la apă curată, tratarea adecvată a apei uzate și prevenirea contaminării apei potabile.

„Mă bucur că printre proiectele care au fost aprobate la finanțare cu fonduri europene se numără și cel mai mare proiect al județului Suceava, semnat în luna decembrie la Ministerul Fondurilor Europene, în valoare de 240 milioane de euro,  pentru extinderea rețelelor de apă și canal în județ, investiție de care vor beneficia peste ‪220.000 de suceveni”, a spus Flutur.

El și-a exprimat încrederea că și alte proiecte ale județului Suceava vor fi aprobate de Comisia Europeană.

„Salut aprobarea de către Comisia Europeana a finanțării acestui proiect și îmi exprim speranța că și alte proiecte mari ale județului Suceava vor fi considerate ca oportune pentru finanțare în perioada următoare. Mă refer la Autostrada Siret-Suceava-București, Autostrada Nordului, centurile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, precum și alte mari proiecte de dezvoltare a zonei”, a spus Flutur.

El a subliniat că tot marți,  un proiect întârziat ani de zile, Spitalul regional de la Iași, și-a găsit prioritatea, astfel că finanțarea va fi asigurată tot prin fonduri europene.


Intră acum și în grupul de