Protest eşuat al poliţiştilor suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 70 de poliţişti şi poliţişti de frontieră suceveni, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, au protestat, luni, în faţa Prefecturii Suceava nemulţumiţi de lipsa de finanţare a sistemului. Cele câteva zeci de poliţişti au pichetat sediul Prefecturii şi au afişat pancarte cu texte de genul „Guvernanţi coborâţi în stradă la dialog… perimetrul este încă sigur”, sau „Guvernanţi, “austeritate” nu înseamnă reducerea siguranţei cetăţeanului, a ordinii publice şi a securităţii naţionale” sau “Fair play for police, ministers”.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor din IPJ Suceava, Vasile Anton, a declarat că printre nemulţumirile poliţiştilor suceveni se numără insuficienţa de personal, logistica precară şi încălcări ale drepturilor salariale, dar şi coeficienţii de ierarhizare mici. El a menţionat că acest proteste vor continua până în 21 august, menţionând că poliţiştii au obţinut autorizaţie pentru aceste acţiuni protestatare.

Cu toate acestea, începutul seriei de proteste a fost un eşec. Promisiunile venite din partea sindicatului poliţiştilor cu privire la numărul participanţilor nu s-au adeverit şi nici pe departe nu au fost atât de zgomotoşi pe cât se anunţau. Ba dimpotrivă, cei aproximativ 70 de participanţi au tăcut mâlc chiar dacă au început mişcarea protestatară cu o oră întârziere faţă de cum era programat, adică ora 10:00.


Intră acum și în grupul de