Garda de Mediu s-a pus pe capul primăriilor sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În doar două săptămâni de zile, în cadrul Comisariatului Judeţean de Mediu Suceava au fost efectuate aproape 80 de controale. Conducerea unităţii se laudă că dintre acestea, doar 6 au fost planificate, restul de 72 fiind făcute inopinat.

În urma controalelor, amenzile nu au întârziat să apară. Nu mai puţin de 11 primării din judeţ au fost amendate, iar alte 3 au primit avertismente. Printre administraţiile publice locale care s-au pricopsit cu câte o amendă se numără şi primăriile din comunele Moldova-Suliţa, Dorna Candrenilor, Izvoarele Sucevei, Brodina sau Păltinoasa. Majoritatea amenzilor s-au dat pentru nerespectarea normelor privind depozitarea deşeurilor şi întreţinerea gropilor de gunoi.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 153.000 de lei. Conform declaraţiilor făcute de comisarul de mediu, Iulian Antohi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi, seria controalelor nu se va încheia aici, iar cei care se simt cu musca pe căciulă ar trebui ca imediat să ia măsurile ce se impun.


Intră acum și în grupul de