Primarul Ion Lungu a intrat în autoizolare în biroul din Primărie după ce o funcționară a fost depistată pozitiv. Consiliul Local Suceava se întrunește în ședință de îndată pentru a aproba achiziția de materiale pentru Spitalul Județean//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni dimineața, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că această epidemie afectează și Primăria Suceava și că este autoizolat în biroul său la Primărie având în vedere că de duminică seara de la ora 22:00 o angajată care lucrează în Primărie și locuiește în Bosanci, a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

„Primăria este închisă, practic. Zece persoane asigură permanența, dar lucrurile vor merge înainte aici la Primărie”, a spus Ion Lungu.

El a făcut un apel sucevenilor să stea acasă.

„Stați acasă acum. S-ar putea mâine să fie prea târziu. Nu suntem într-o situație ca în Italia sau în China când nu mai putem evita. Protejați viața dumneavoastră, protejați pe cei dragi, salvăm orașul nostru, salvăm locurile de muncă, ne putem întoarce mai repede la o viață normală”, a spus primarul.

El a menționat că Primăria Suceava a limitat de luni transportul public la 40 la sută din capacitate și i-a rugat pe suceveni să nu se înghesuie în autobuze, să îl aștepte pe următorul și să păstreze distanța.

Totodată, este interzis accesul în parcuri și locurile de joacă și vor fi delimitate cu bandă.

O situație delicată e la Spitalul Județean Suceava unde mai multe cadre sunt infectate cu acest nou coronavirus, a spus primarul.

El a mai arătat că începând de luni Primăria Suceava pune la dispoziția medicilor 30 de camere la Hotelul Zamca și pune la dispoziția personalului medical și căminul-internat de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” unde sunt 116 locuri și că pe lângă cazarea gratuită se asigură și masa gratuită.

În ceea ce privește materialele de protecție pentru personalul medical din Spitalul Județean Suceava primarul Ion Lungu a spus că a  convocat o ședință de îndată a Consiliului Local Suceava prin care să fie alocată suma de 5 milioane de lei pentru achiziția de materiale de protecție pentru personalul medical, testere și ventilatoare pentru Secția de Terapie Intensivă.

El a mai spus că a luat legătura cu municipiul partener din China al municipiului Suceava pentru a obține aceste materiale

Primarul a spus că în principal e vorba de 20 de ventilatoare care vor fi achiziționate de municipiu și că ofertele primite din China urmează să fie aprobate de CL Suceava.

„Suntem într-o situație de urgență, într-o situație dramatică”, a spus Ion Lungu.

El a cerut sucevenilor să nu intre în panică și să fie calmi și a reluat apelul către suceveni să folosească linia telefonică pusă la dispoziție de municipalitate pentru nevoile pe care le au și a amintit că pentru persoanele de peste 65 de ani Primăria Suceava va acorda tot sprijinul necesar.

„Fac un apel de suflet, un apel aproape disperat: Stați acasă. Haideți să nu mai răspândim acest virus”, a spus Lungu.

Ion Lungu a spus că el se simte bine și că acum se împlinesc 13 zile de când a ținut audiențe împreună cu respectivul angajat depistat pozitiv și că nu are simptomele bolii, dar că sâmbătă dimineața a făcut testul pentru noul coronavirus și așteaptă rezultatul.

El a arătat că nimeni nu are acces în biroul meu și că documentele se depun într-o cameră de unde sunt preluate.

Nu intrăm în contact unii cu alții”, a spus primarul Ion Lungu care a mai spus că și ședința de Consiliu Local se va face online.

Lucrăm contra cronometru să salvăm viețile sucevenilor”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de