Un nou cod galben de ninsoare, vânt și răcire accentuată în județul Suceava. Vremea de iarnă se va menține până pe 25 martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, 23 martie, o informare și o avertizare meteorologică ce vizează și județul Suceava.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 22 martie, ora 13:00 – 25 martie, ora 18:00, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Cu toate acestea, pentru zonele de munte se prognozează, pe lângă răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și precipitații mixte.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, dar va ninge preponderent la munte.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol. 

Pe lângă asta, meteorologii mai menționează că în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, în zona de munte vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70-90 km/h, viscolind ninsoarea.