Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru vine la Suceava pentru gestionarea situației generate de infecțiile cu noul coronavirus. S-au început deja externările din Spitalul Județean Suceava în vederea transformării unității în spital pentru infecții cu noul coronavirus

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru va veni, marți, la Suceava pentru gestionarea situației generate de infecțiile cu noul coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă,  Ministerul Sănătății informează  că situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare.

„În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul  Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației. Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru,  secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează că, în prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie.

Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale, se menționează în comunicat.

Mai mult, toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat.