Săpatul dăunează grav vieţii


Intră acum și în grupul de

Un gospodar din Stulpicani avrut să-şi facă în curte un decantor şi era să-şi piardă viaţa. În timp ce derula activităţile specifice pentru realizarea acestuia, a avut marea surpriză să dea peste mai multe obiecte suspecte.

Speriat a sunat de urgenţă la 112, în câteva minute pornind către el o echipă pirotehnică. Ajunşi la faţa locului, specialiştii din cadrul ISU Suceava au găsit nu mai puţin de 5 elemente explozive de calibru 7,62 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După circa patru ore, în timp ce pirotehniştii se întorceau cu “recolta” spre bază, au fost solicitaţi din nou. De această dată pe raza localităţii Putna, unde un pădurar al Cantonului Silvic Ştefu a avut o mare surpriză în timp ce-şi făcea rondul. Pe malul unui pârâu, acesta a găsit o ladă metalică în care se aflau 47 de cartuşe de infanterie calibrul 7,65, 1 proiectil exploziv trasor 40 mm şi două elemente de muniţie, toate provenind din al Doilea Război Mondial. Întreaga cantitate a fost ridicată de specialişti şi depozitată provizoriu în condiţii de maximă siguranţă urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de