Primarul Sucevei a anunțat că a cumpărat un aparat de testare pentru noul coronavirus. Echipamentul va fi ajunge într-o săptămână și va fi montat la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuțat că a semnat un contract cu firma Praxis Medica din Iași pentru aducerea unui aparat de testare pentru noul Coronavirus (COVID-19), tip PCR care va fi livrat din Coreea de Sud.

„Valoarea contractului cu echipamentele necesare ajunge la suma de 429.158,82 RON (TVA inclus)”, a spus primarul care a menționat că a achitat deja avansul în suma de 299.122,57 RON (TVA inclus).

El a mai declarat că în urma discuției avute cu noul manager al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, doctorul Florin Filip, s-a dat undă verde pentru montarea aparatului de testare la spital.

„Perioada de livrare prevăzută în contract este de 14 zile, dar am primit promisiunea din partea vânzătorului că va face tot posibilul pentru a livra comanda într-o săptămână”, a spus Lungu.

El a arătat că prin aducerea acestui aparat la Suceava se dorește testarea cu prioritate a cadrelor medicale, persoanele care prezintă suspiciune de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19) și nu numai.


Intră acum și în grupul de