În județul Suceava sunt 224 de persoane confirmate cu Covid 19. Prefectul anunță că după operaționalizarea UPU Suceava se acționează pentru organizarea Spitalului Județean și a celor suport, în paralel cu începerea testărilor la nivel local și limitarea răspândirii epidemiei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, vineri dimineața, că joi seara la ora 20:00  a fost operaționalizată Unitatea de Primiri Urgențe Suceava după un efort uriaș.

El a spus că UPU Suceava funcționează pe separare totală și că și  Poliția Locală va avea grijă să nu intre decât personalul hotărât de conducerea spitalului, cadrele medicale de la Iași inclusiv medici voluntari. Prefectul a menționat că între cei care se vor ocupa de UPU Suceava e  prof. univ. Diana Cimpoeșu și prof. univ. Dorina Azoicăi.

Totodată, prefectul a menționat că a reușit, joi,  printr-o relație personală să obțină câteva kit-uri de testare care au fost aduse de la Iași și livrate celor de la USV pentru calibrarea echipamentului de testare RT-PCR.

Moldovan a mai declarat că urmează să ajungă 3000 de kit-uri astfel încât în următoarele zile să se poată face teste la nivel local.

Ne concretizăm eforturile pe de o parte pe organizarea Spitalului Județean Suceava și a spitalelor-suport și prevenirea infectării cu Covid 19, prin accelerarea testării în primul rând a personalului medical”, a spus Moldovan.

Prefectul a spus că a luat legătura cu Ministerul Sănătății să asigure stocurile de teste necesare județului Suceava astfel încât să fie făcute teste în special personalului medical și auxiliar.

El a adăugat că, din păcate și la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc s-au depistat trei cadre medicale pozitiv cu noul coronavirus și că tot personalul va fi testat.

Prefectul a menționat că joi seara a ajuns la Suceava dr. Manuela Elena Trifan care va îndeplini funcția de director al DSP Suceava în această perioadă și că a mai fost deplasat un medic epidemiolog de la Iași.

Ea s-a deplasat la Câmpulung Moldovenesc să analizeze situația de acolo unde aveam trei cadre medicale confirmate. Cei de la Câmpulung Moldovenesc au solicitat carantinarea întregii unități, dar există o propunere a DSP Suceava vom lua măsuri”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia nu va fi închis spitalul, ci vor fi separate niște secții, va fi făcută dezinfecție totală a spitalului și se va face testarea tuturor angajaților.

 El a mai declarat că joi seara în județ erau 373 de persoane în carantină, 4740 în autoizolare și 224 de cazuri de infectare confirmate.


Intră acum și în grupul de