Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prezintă argumente solide pentru ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să nu fie transformat în spital Covid-19: Județul Suceava are nevoie de acest spital ca de aer. Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, sâmbătă, argumente solide pentru ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să nu fie transformat în spital regional pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

El a arătat că spitalul vechi,  cu pavilioanele de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative deține, în total, 218 paturi și există și o structură Anestezie Terapie-Intensivă proprie ar putea  să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19.

Președintele Flutur spune că spitalul nou trebuie să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi.

Potrivit acestuia, județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori „are nevoie de acest spital ca de aer” pentru intervenții unice care pot fi făcute doar aici.

El arată că în clădirea spitalului nou funcționează Maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, rezolvarea piciorului diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie.

„Sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava. Sunt argumente de care trebuie să se țină cont pentru celelalte categorii de bolnavi”, a precizat Flutur care a subliniat că nu trebuie blocate aceste secții.

Președintele Gheorghe Flutur a arătat că în legătură cu situația actuală a cerut prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanelor existente la spitalul vechi.

„Dacă, Doamne Ferește, va crește numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere și alte spitale din județ, la care Ministerul Sănătății să aloce fonduri de care e nevoie. Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare”, a spus Flutur.

El a subliniat că este o perioadă foarte grea pentru toți – pentru suceveni și pentru toată lumea.

„Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă. Îmi exprim speranța că toți cei care trebuie să decidă, vor ține cont de argumentele mele”, a spus Flutur.

El a transmis și un mesaj pentru întregul corp medical din județul Suceava:„Celor care sunt bolnavi, le doresc însănătoșire grabnică, iar celorlalți le adresez rugămintea de a face în continuare toate eforturile pentru sănătatea și viața compatrioților noștri”.


Intră acum și în grupul de