Suceveanul cu arsuri care fusese transferat în urmă cu o săptămână la Spitalul de Arși din București a murit, fiind al nouălea caz de deces din județ asociat infecției cu noul coronavirus. În țară numărul deceselor a ajuns la 37


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 43 de ani din județul Suceava cu arsuri care a fost confirmat ca infectat cu noul coronavirus a murit, sâmbătă, în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București.

Un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre  20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București iar acesta a fost depistat pozitiv la COVID 19.

Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava a fost suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 în Spitalul de Arși București.

Tot în 23 martie 2020,  conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu COVID 19 și, in paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test.

În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus și s-a demarat ancheta epidemiologică de urgență fiind depistați 31 de contacti, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale.

Bărbatul a decedat în cursul zilei de sâmbătă, fiind al nouălea caz de deces din județul Suceava asociat infecției cu noul coronavirus.

În țară, numărul deceselor ale unor persoane infectate cu Covid 19 se ridică la 37.  


Intră acum și în grupul de