Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi: Personalul spitalului face sacrificii incomensurabile și nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat, marți după amiaza la Digi 24 că mulțumește personalului unității spitalicești rădăuțene pentru cum face față actualei situații când spitalul trebuie să preia cazuistica SJU Suceava.

„Personalul a făcut sacrificii incomensurabile”, a spus managerul spitalului subliniind că nu are cum să-și exprime recunoștința față de angajații unității spitalicești.

Andronachi a arătat că pacienții din tot județul Suceava sunt trimiși la Spitalul Municipal Rădăuți și a adăugat că nu înțelege de ce pacienți cu Covid-19, în loc să fie trimiși de la UPU Suceava, peste drum, la Secția de boli infecțioase din Suceava, sunt trimiși tot la Rădăuți.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți a mai declarat că unitatea spitalicească are nevoie de foarte multe materiale de protecție și de fonduri pentru achiziția acestora, arătând că doar în cursul zilei de marți s-au folosit 650 de combinezoane și 5000 de perechi de mănuși de protecție în valoare de 70.000 de lei.

Traian Andronachi a spus că mulțumește Primăriei Rădăuți pentru preocuparea constantă, în special primarului Nistor Tatar, dar și primăriilor din zona Rădăuți care, din puținul lor, au înțeles că trebuie să fie alături de spitalul rădăuțean.

El a spus că are sprijin din partea unor asociații locale, ale unor firme care sprijină cu fonduri Spitalul Municipal Rădăuți și a subliniat că, sesizat de postările sale, liderul Pro România, Victor Ponta, a intermediat o donație importantă de 200.000 de lei către spitalul rădăuțean.

Mai mult, Traian Andronachi a arătat că Spitalul Județean Suceava a fost transformat de Vasile Rîmbu, în zece ani,  „într-o bijuterie de spital” și că era „bijuteria coroanei”, subliniind că fostul manager al SJU Suceava a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea SJU Suceava.   


Intră acum și în grupul de