Aproape 600 de suceveni sunt în carantină instituționalizată, rămânând doar 78 de locuri disponibile. Prefectura Suceava: Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat statisticile la zi privind situația epidemiologică la nivelul județului Suceava. Astfel, în izolare voluntară la domiciliu sunt 4141 de persoane, iar până acum au ieșit din izolare 2445 de persoane. Totodată, în carantină instituționalizată 589 de persoane. Total locuri disponibile pentru carantină instituționalizată 78.

Pe lângă asta, forțele de ordine continuă să execute verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 285 de polițiști, 114 polițiști local, 43 de militari MApN și 71 de jandarmi.

Prefectura arată că verificările au vizat 4280 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 90 de unități economice. Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 159.715 lei.

„Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare social, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției. Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de