Prefectul de Suceava spune că testarea personalului medical este prioritară, inclusiv a celui din Câmpulung Moldovenesc și anunță că vin și medicamente pentru tratarea Covid și, etapizat, echipamente de protecție: Perioada următoare va fi una foarte dificilă//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în perioada următoare prioritatea este testarea la infecția cu Covid 19 a personalului medical din județ, inclusiv de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde 300 de teste făcute în 26 și 27 martie nu au primit încă rezultatul.

„Am discutat și cu conducerea DSP Suceava. A fost testat tot personalul din Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Prioritate are personalul medical. De ieri a devenit funcțional acest laborator de la SJU Suceava și sunt convins că în perioada următoare, prin eforturi supraomenești a oamenilor de acolo vom avea imaginea fidelă a tuturor cadrelor medicale și personalului auxiliar din Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc și SJU Suceava”, a spus Moldovan.

El a arătat că aceasta este capacitatea de testare reală.

„Să recunoaștem că sunt probleme în tot județul. Aceasta este capacitatea reală a noastră. Se fac eforturi deosebite astfel încât, cu prioritate, să fie făcute analizele personalului medical”, a spus prefectul.

El a subliniat că nu există o altă prioritate în momentul de față.

„Trebuie să fim calmi, raționali. Măsurile au fost luate să de putem ajuta”, a transmis prefectul.

El a spus că perioada următoare va fi una foarte dificilă.

„Nu cred că este momentul să arătăm cu degetul unii spre alții. E momentul să înțelegem, să fim responsabili, să respectăm măsurile impuse de autorități”, a spus Moldovan.

El a spus că materialele de protecție vor veni etapizat.

Potrivit prefectului, cererea de materiale de protecție este foarte mare pentru că și consumul este foarte mare.

Moldovan a spus că a discutat și cu șeful DSU Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan care i-au dat asigurări că în cursul zilei de miercuri vor ajunge la Suceava și medicamentele necesare tratamentului pacienților internați la Suceava.

„Vin zilnic materiale de protecție, nu în cantități mari, care să asigure pe câteva zile măsurile de siguranță a personalului medical și pacienților”, a spus Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de