La Suceava au ajuns ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat general medic dr. Ionel Oprea și patru medici militari. Generalul Ionel Oprea va rămâne în zonă pe perioada stării de urgență


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi, că la Suceava au ajuns ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și patru medici militari.

El a spus că a discutat cu șeful echipei de medici militari sosiți la Suceava privind preluarea aparatului RT-PCR pe care l-a achiziționat Primăria Suceava și că acesta a fost de acord cu această donație care va permite creșterea capacității de testare în municipiu.

Primarul a mai spus că din câte a înțeles la Suceava urmează să vină circa 20 de medici militari și că medicii SJU Suceava care sunt testați negativ la noul coronavirus se vor întoarce la serviciu.

Ion Lungu a arătat că a discutat situația din SJU Suceava și cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care din acest motiv a venit la Suceava pentru a gestiona problemele.

De menționat este că la Suceava a venit și noul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Ionel Oprea, care va rămâne la Suceava și va coordona activitatea pe perioada stării de urgență.

Generalul medic dr. Ionel Paul Oprea a fost şef al Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale.

Experiența lui Ionel Paul Oprea este una foarte extinsă, medicul lucrând în trecut în Secția de Chirurgie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și în Institutul Medico-Militar.

În plus, el a fost apreciat pentru ”misiunile executate la comanda unor structuri medicale în teatrul de operaţii din Angola sau în cadrul Misiunii O.N.U. de menţinere a păcii în Somalia”.

Conducerea SJU Suceava a fost preluată de Col. Medic Daniel Ionuț DERIOIU 


Intră acum și în grupul de