Acasă Actualitate Cătălin Nechifor crede că 15 mai ar fi o dată optimistă pentru...

Cătălin Nechifor crede că 15 mai ar fi o dată optimistă pentru ieșirea din carantină: Nu ne ajută cu nimic panica și trebuie să fim ajutați. A sentimentul că ne-au închis pe dinafară și au aruncat cheia. De 11 zile cer să rezolve lipsa de coordonare, lipsa de mijloace de protecție și lipsa de medicamente//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că speră ca data de 15 mai să fie cea în care se va ridica starea de carantină în Suceava, arătând că este o dată optimistă, dar că până atunci trebuiesc luate măsuri pentru limitarea epidemiei.

„De 11 zile tot cerem să se facă ceva pentru că lipsa de cooronare, lipsa de conducere, lipsa de mijloace de protecție, de medicamente este foarte cruntă aici”, a spus Nechifor.



El a arătat că așteaptă cu foarte multă nerăbdare ca la Suceava să fie instalată o conducere militară.

„Am cerut de 11 zile acest lucru și cred că se va pune mai bine în carantină partea asta de județ. Avem o creștere de cazuri. Lunea trecută erau 25 de cazuri și acum 701 cazuri. Situația e foarte gravă în Suceava. Trebuie să privind realist ceea ce ne așteaptă. Cred că va crește numărul de cazuri semnificativ, dar trebuie să ne păstrăm camul. Nu ne ajută cu nimic panica, trebuie să fim realiști și să știm ce e de făcut și trebuie să fim ajutați”, a spus deputatul.

El a arătat că are sentimentul că județul Suceava este uitat de autorități.

„Am avut sentimentul vreo trei zile că ne-au închis pe dinafară, au aruncat cheia și am rămas ai nimănui. Nu mai conducea nimeni județul, cu primarul izolat, președintele Consiliului județean în spital,  prefectul cât poate și el să facă, directorii și-au dat demisia și ei pentru că au țipat că nu au medicamente, nu au suport logistic, nu au măsuri de protecție. Poate acum să audă și Bucureștiul”, a spus Nechifor.

Parlamentarul sucevean a apreciat că trebuia pusă conducere medicală militară în SJU Suceava, dar nu pentru ordine, ci pentru că oricine era pus din interior era sacrificat și că trebuia cineva din exterior care să poată lua măsuri mai dure, dar care să înțeleagă că empania e necesară în momentul de față.

„Avem în prima linie oameni care merg în fața bolii, în fața morții și își asumă foarte multe”, a spus Nechifor care a adăugat că medicul trebuie să salveze vieți, dar prima viață pe care trebuie să o salveze e a sa pentru a putea să salveze viețile altora.

El a mai declaract că a cerut instituirea carantinei generale.

„Ceea ce se întâmplă acum nu funcționează. În Suceava se intră și se iese lejer. Foarte mulți oameni mi-au spus că au intrat și au ieșit din oraș fără să-i întrebe nimeni nimic. Această formă de carantină au dat-o ca să se protejeze ei, ca nu cumva, noi, din Suceava, să fugim cu bocceluța pe scări spre București sau spre altceva. Tot pentru ei au gândit-o. Nu pentru noi”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu înțelege de ce guvernul nu acționează rapid pentru a asigura tot necesarul în această pandemie.

„E clar că e nevoie de materiale de protecție, de medicamente. De ce nu au făcut-o? Cei de la Sanofi au făcut o donație statului român de 72.000 de cutii de Plaquenil de peste o săptămână jumătate. Nici până acum nu au putut prelua donația și să o împrăștie în spitale”, a spus Nechifor.

El a estimat ca ziua de 15 mai să fie prima zi când se va putea ieși din carantină.

„Poate că e optimist ziua de 15 mai”, a spus Nechifor.

El a spus că de Paște s-ar putea să fie vârful epidemiei la Suceava.

„Primele cazuri care au infectat masiv au fost în jurul datei de 8 martie la Suceava”, a spus Nechifor care estimează că în următoarele săptămâni ar urma să fie constatate mult mai multe cazuri.

El a arătat că trebuie să fim optimiști și să ne gândim că vom ieși din această stare.

„Să facem ce putem, ce ține de noi”, a spus Nechifor care a arătat că e posibil ca în curând toată țara să fie în carantină și Suceava va fi prima care va ieși.

Totodată, Nechifor a explicat că e nevoie de carantină generală pentru că doar așa se poate opri răspândirea virusului, arătând că o regiune de lângă Lombardia, unde s-au luat măsuri dure, are un număr redus de cazuri.

Astfel, în Lombardia sunt peste 40.000 de cazuri, iar în Veneto, unde carantina a fost severă, numărul cazurilor este de circa 13.000, iar numărul de morți mai mic.

Tot în Veneto s-a făcut și testare în masă.

„Două-trei săptămâni trebuie să facem carantină severă, adică nu iese nimeni din casă decât pentru situații de urgență. Virusul îl blochezi dacă blochezi lanțul de comunicare”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version