Primarul Ion Lungu mulțumește sucevenilor că respectă carantina, face un apel medicilor SJU Suceava să acționeze pentru salvarea orașului și anunță că se continuă măsurile de dezinfecție în tot orașul//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis, joi seara, un mesaj de solidaritate cu sucevenii aflați în carantină.

„Vă mulțumesc că respectați în mare parte măsura de carantină, respectați izolarea la domiciliu, ceea ce este foarte bine pentru noi pentru a scurta perioada epidemiei pentru a ne întoarce cât mai repede la o stare de normalitate”, a spus primarul.

El a arătat că în aceste zile s-a făcut tot ce s-a putut din partea autorităților locale, să aducă o stare de normalitate în Suceava, în primul rând cu Spitalul Județean Suceava unde a fost o problemă și speră că lucrurile vor intra de azi în normalitate.

El a spus că a discutat cu premierul și ministrul Sănătății cărora le-a adus la cunoștință starea tensionată de la spital.

„Poate de aceea și alți colegi au intervenit, iar astăzi a venit la Suceava ministrul Sănătății și îi mulțumim. Așa cum se știe a venit cu o echipă militară și avem de azi o nouă conducere la spital la Suceava și sper să intre cât mai repede în normalitate”, a menționa Lungu.

El a făcut un apel cadrelor medicale pe care întotdeauna le-am apreciat, le-am susținut menționând că chiar astăzi a dat un ajutor de 100.000 de lei la dr. State care are o problemă gravă de sănătate.

„Dragi cadre medicale, sunteți eroii noștri, faceți tot ce puteți să salvăm orașul nostru împreună!”, a transmis Ion Lungu.

El a reamintit că a ajuns la Suceava un aparat RT-PCR adus din Coreea de Sud achiziționat de Primărie și că a fost ultimul aparat din Coreea de Sud care vine acum în România pentru următoarele pot fi livrate cel mai devreme în luna mai sau iunie.

Primarul a spus că speră ca aparatul să fie cât mai repede pus în funcțiunie pentru o testare a cât mai multor persoane.

El a mai anunțat că la asociațiile de proprietari vor fi distribuite, de vineri, dispensere cu dezinfectanți care să fie montate la intrarea în scara blocului și a precizat că se fac lucrări masive de dezinfecție în oraș.

Lungu a mai spus că de săptămâna viitoare firma Diasil va aduce un aparat care va difuza și în aer substanțe dezinfectante.

„Sper să trecem cât mai repede de această perioadă delicată”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de