MApN: 10 medici militari şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca ajung sâmbătă la SJU Suceava şi vor asigura continuitatea asistenţei medicale timp de două săptămâni


Intră acum și în grupul de

Ministerul Apărării Naţionale a informat, sâmbătă, că la SJU Suceava a fost efectuată o primă evaluare managerială  de către echipa de specialişti condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, şi colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului sucevean.

Într-un comunicat de presă al MApN se precizează că la SJU Suceava “au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală”.

Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului.

Sursa citată menţionează că spaţiile de circulaţie în incinta SJU Suceava au fost dezinfectate cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi.

În comunicatul de presă se arată că au fost instituite noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului, conform indicaţiilor epidemiologice.

“A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical şi auxiliar despre purtarea echipamentului de protecţie. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava”, se precizează în comunicat.

MApN a mai informat că, în cursul dimineţii de sâmbătă, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de două săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană.

În comunicatul de presă se menţionează că, după această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiaşi unităţi medicale clujene.

Conform sursei citate, echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuităţii asistenţei medicale pentru pacienţii internaţi COVID pozitiv, deoarece “medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminaţi”, autorităţile locale sucevene asigurând gratuit cazarea şi hrana personalului detaşat la Suceava .

“Prin eforturile conjugate ale noii echipe manageriale şi al echipei de medici venită în sprijinul acesteia se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgenţe medicale şi chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienţii neinfectaţi sau cei infectaţi cu noul coronavirus.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava”, mai precizează MApN.

(LB)


Intră acum și în grupul de