Activitate suspendată total la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și suspendată în Pavilionul principal al Spitalului Municipal Fălticeni după numeroase cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului


Intră acum și în grupul de

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc va fi scos din uz în perioada următoare, iar Spitalul Municipal Fălticeni va fi închis parțial din cauza că mare parte din personalul medical a fost infectat cu noul coronavirus, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, gen. Ionel Oprea.

Oprea a declarat pentru News Bucovina că decizia a fost luată de DSP Suceava.

El a explicat că numărul de îmbolnăviri în rândul personalului medical a determinat adoptarea deciziei de suspendare a activității Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, cât  și a Pavilionului principal al Spitalului Municipal Fălticeni.

La Fălticeni vor continua să funcționeze secțiile de Pediatrie și Obstetrică Ginecologie aflată în altă zonă a orașului precum și secția de Interne care este într-un pavilion extern.

Secretarul de stat a spus că nu știe numărul personalului medical confirmat cu Covid-19.

Gen. Ionel Oprea a ținut să precizeze că el este implicat în operaționalizarea în cel mai scurt timp a Spitalului Județean de Urgență Suceava care să poată prelua cazuistica din județ, fiind o unitate spitalicească ce are dotările necesare.


Intră acum și în grupul de