Acasă Actualitate Primăriile din Bazinul Dornelor au achiziționat un aparat de testare pentru noul...

Primăriile din Bazinul Dornelor au achiziționat un aparat de testare pentru noul coronavirus. Managerul Spitalului Vatra Dornei spune că a cerut DSP Suceava ca personalul unității să fie testat.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei, economist Ioan Valentin Stan, a declarat pentru NewsBucovina că personalul unităţii spitaliceşti ar urma să fie testat pentru noul coronavirus fiind  înaintată în acest sens  o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Suceava prin care s-a solicitat acest lucru.

Stan a spus că sunt aşteptate recoltoarele pentru testarea COVID 19 şi speră ca acestea să ajungă la Vatra Dornei în următoarele două zile.



El a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni ar urma să ajungă la Spitalul municipal Vatra Dornei un sistem Real Time PCR care a fost achiziţionat cu fonduri alocate de Primăria Vatra Dornei şi de primăriile din Bazinul Dornelor, iar peste 3000 de kituri vor fi achiziţionate cu sprijinul a doi operatori economici din zona Dornelor, Aqua Carpatica şi Punctul de lucru al MASPEX România.

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei a mai declarat că în momentul de faţă unitatea spitalicească are asigurate stocurile de dezinfectanţi şi materiale de protecţie pentru personalul spitalului pentru o săptămână sau 10 zile.

El a menţionat că în triajul spitalului dornean s-au prezentat până în prezent şase pacienţi cu simptome de infecţii respiratorii, care au fost direcţionaţi spre SJU Suceava, adăugând însă că nu i s-a transmis până acum dacă acei pacienţi sunt negativi sau pozitivi pentru noul coronavirus.

Managerul Spitalului Vatra Dornei a mai spus că triajul pacienţilor se realizează într-unul din cele două corturi amplasate în curtea spitalului.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version