Primarul Ion Lungu, despre disputa din SJU Suceava privind izolarea personalului în căminele USV: În situația dată eu cred că trebuie să ascultăm de această comandă militară. Încercăm să găsim noi spații de cazare pentru personalul medical//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți dimineața, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în ceea ce privește disputa dintre personalul Spitalului Județean Suceava și conducerea militară care a dispus ca acesta să fie izolat în căminele USV consideră că trebuie ascultată conducerea militară, dar că el încearcă să găsească spații de cazare pentru personal în hoteluri din municipiu.

Încercăm să găsim noi spații de cazare pentru personalul medical de la Spitalul Județean Suceava. Am văzut că acolo este o dispută legată de spațiile de cazare. Au și doctorii dreptate. Eu spun că, în situația dată, trebuie să ascultăm conducerea militară de acolo cu speranța că lucrurile vor intra într-o normalitate la SJU Suceava, că acest focar de coronavirus să fie gestionat cât mai corect și să se termine cât mai repede această problemă delicată pe care o avem la spital”, a spus Lungu.

El a arătat că sunt multe hoteluri care au trimis personalul în șomaj tehnic între care Sonnenhof și Arcașul și că încearcă să obțină cazare pentru personalul medical în unități hoteliere pentru că strategia este ca personalul medical să nu mai meargă acasă, ci în izolare.

Am avut și am tot respectul pentru doctori. Celor din „Generația de Aur” le-am dat toate onorurile, i-am făcut cetățeni de onoare, celor tineri le-am dat locuințe”, a spus primarul.

El a subliniat că a apreciat întotdeauna medicii și că a avut o relație de colaborare cu corpul medical.

„În situația dată eu cred că trebuie să ascultăm de această comandă militară. Nu avem altă soluție. Eu cred că trebuie găsită înțelepciune la nivelul doctorilor și cred că se va găsi, să facem cu toții un front comun să putem salva orașul în această perioadă destul de critică”, a spus Lungu.

El a precizat că și-a îndeplinit stagiul militar și știe că în Armată ordinul se execută și nu se comentează.

Primarul a menționat că a discutat cu comandatul medical al Sucevei care a spus că prioritatea este testarea personalului medical din SJU Suceava și că acesta îi spunea că dacă se întâlnește cu un angajat al spitalului nu știe care este infectat și care nu.

Comandantul medical al Sucevei, generalul chirurg Paul Oprea, a dispus ca întreg personalul Spitalului Județean de Urgență Suceava să fie izolat în căminele USV de unde să fie transportat cu mijloace auto la și dinspre unitate spitalicească pentru a se evita contactul cu populația citadină și că aceștia nu au voie nici să intre în contact cu familiile pentru evitarea contaminării.

Persoanele care nu vor respecta aceste măsuri riscă încetarea contractului de muncă, sau intrarea în șomaj tehnic.


Intră acum și în grupul de