Trei angajați ai Tribunalului Suceava sunt infectați cu noul coronavirus. Activitatea în Palatul de Justiție din Suceava a fost redusă la cauze cu totul excepționale. Și în Primăria Suceava au mai fost confirmate trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a anunțat că trei angajați ai Tribunalului Suceava au fost infectați cu SARS-CoV-2, iar contacții acestora a fost izolați la domiciliu, conform procedurilor legale în vigoare, situație care nu a afectat în niciun mod desfășurarea activității de judecată.

„Activitatea instanțelor de judecată care funcționează în Palatul de Justiție din municipiul Suceava a fost redusă la cauze cu totul excepționale, conform Hotărârilor nr. 192 din 12 martie 2020, respectiv nr. 479/31 martie 2020, ale Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în comunicat.

Se precizează că pentru angajații care își desfășoară activitatea în Palatul de Justiție din Suceava, precum și pentru ceilalți participanți la actul de justiție, au fost luate, la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, măsuri stricte privind accesul, circulația și dezinfectarea sediilor instanțelor, iar în sediul Palatului de Justiție este obligatorie purtarea măștilor și a mănușilor de protecție, la intrarea în sediu fiind asigurate materialele de protecție necesare.

„Asigurăm, astfel, publicul care, pe durata stării de urgență, respectiv a carantinării Municipiului Suceava și a zonelor limitrofe, participă la procedurile judiciare, că activitatea de judecată se desfășoară în condiții de securitate și siguranță”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că primarul Ion Lungu a declarat, marți dimineața, că trei angajați, respectiv medicul șef pentru medicina școlară și doi polițiști locali au fost infectați cu noul coronavirus.


Intră acum și în grupul de