Autoritățile județene sucevene roagă proprietarii de pensiuni și hoteluri să le pună la dispoziția sucevenilor care urmează să fie plasați în carantină. Pentru cadrele medicale au fost identificate două hoteluri și două pensiuni


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a făcut marți un apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri din județ să pună la dispoziția sucevenilor care revin în țară și sunt plasați automat în carantină spații de cazare.

Seredenciuc a arătat că în condiţiile în care se apropie Sărbătorile Pascale este de aşteptat o creştere a numărului sucevenilor care se vor întoarce în judeţ, iar marea majoritate a acestora urmează să fie plasaţi în carantină.

El a făcut un apel şi către sucevenii din străinătate să fie conştienţi că dacă vor veni în această perioadă acasă vor fi plasaţi automat în carantină.

„Este posibil să avem o creștere semnificativă a numărului de suceveni care se vor întoarce în această perioadă acasă pentru a petrece Sărbătorile Pascale. Facem un apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri să pună la dispoziție spații pentru carantină. Facem un apel către aceștia să dea dovadă de solidaritate în aceste momente și să conștientizeze faptul că trebuie să fim împreună și la bine și la greu”, a spus Seredenciuc.

El a menționat că au fost stabilite spații suplimentare de carantină în aproximativ opt pensiuni, însă necesarul va fi mai mare.

„Consiliul Județean Suceava, împreună cu Prefectura, a identificat soluții pentru asigurarea spațiilor de cazare  pentru cadrele medicale ale spitalului care potrivit ultimelor reglementări vor sta în regim de carantină pentru a nu exista pericolul infectării familiilor, dar și pentru asigurarea de spații de carantinare instituționalizată și pentru medicii din alte județe care sunt sau vor veni în această perioadă la Spitalul Județean Suceava sau la Direcția de Sănătate Publică”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

Astfel, pentru cadrele medicale au fost identificate două hoteluri și două pensiuni în Suceava și în imediata apropiere.


Intră acum și în grupul de