Primarul Ion Lungu: Nu ascund faptul că mă contactează persoane care îmi spun că nu au ce mânca. El cere sucevenilor să aibă răbdare și să respecte măsurile carantinării și spune că vârful epidemiei este așteptat la finalul acestei luni


Intră acum și în grupul de
  • Municipalitatea continuă dezinfecția pe străzi și va relua acțiunile de dezinfecție în scările de bloc
  • Pentru cadrele medicale au fost identificate 300 de locuri în hoteluri și căminul CN „Spiru Haret”
  • Pentru persoanele carantinate sunt închiariate 100 de camere de hotel
  • Sucevenii în situații dificile pot cere Primăriei sprijinul
  • Testarea în masă a sucevenilor ar putea fi efectuată după finalizarea testării personalului medical

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu,  a anunțat marți într-o intervenție video din sediul Primăriei că municipalitatea suceveană a început de marți după amiaza noi lucrări de dezinfecție împreună cu militari din cadrul unei unități militare din Huși care a fost dislocată la Suceava.

Aceste acțiuni de dezinfecție vor continua pe bulevardele principale și în cursul zilei de miercuri.

El a mai declarat că a fost efectuată dezinfecția pe toate cele 1974 de scări de bloc din municipiu și că o acțiune similară va fi reluată în perioada următoare.

Ion Lungu a mai anunțat că Primăria Suceava identifică spații de cazare pentru personalul medical sucevean după ce comandantul medical al Sucevei, secretarul de stat gen. Ionel Paul Oprea, a anunțat că dorește ca tot personalul să fie testat la infecția cu noul coronavirus și să fie izolat de familie și de zona citadină pentru a se evita răspândirea virusului.

El a spus că în acest sens au fost puse la dispoziția personalului medical 100 de camere în două hoteluri din municipiu și 116 locuri în căminele Colegiului Național „Spiru Haret”, fiind asigurate circa 300 de locuri da cazare.

„Sunt alături de cadrele medicale, dar în această perioadă nu avem încotro. Trebuie să fim disciplinați, trebuie să respectăm regulile în acest fel să gestionăm acest focar de infecție de la Spitalul Județean”, a declarat Lungu.

El a mai spus că Primăria Suceava mai închiriat 100 de camere pentru persoanele care intră în carantină instituționalizată.

Mai mult, el a menționat că începând cu data de 1 martie Primăria Suceava duce mâncare și apă persoanelor aflate în izolare, la cele aflate în carantină, dar acum și cadrelor medicale ce au nevoie de acest sprijin.

Primarul a mai arătat că de luni urmează să fie distribuite 500 de pachete cu alimente persoanelor vulnerabile din municipiu și că sucevenii care au anumite nevoi pot apela la numărul de telefon pus la dispoziție.

„Nu ascund faptul că mă contactează persoane care îmi spun că nu au ce mânca, nu au produse alimentare”, a spus Lungu.

El a transmis că cei care au probleme să sesizeze Primăria care va direcționa aceste nevoi Direcției Sociale, iar toți cei care sunt situații de dificultate vor primi pachete de la Primărie până la Sărbătorile Pascale.

„Este o perioadă dificilă. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate”, a spus Lungu.

Primarul a mai spus că sucevenii solicită testarea în masă și a amintit că Primăria Suceava a cumpărat un aparat RT-PCR care a fost pus în funcțiune la SJU Suceava încă de sâmbătă.

„Într-o discuție cu conducerea militară a spitalului mi-au spus că au nevoie în această perioadă să testeze cadrele medicale. Probabil că așa este corect în ideea de a ști care este bolnav și care nu”, a spus Lungu.

Primarul a arătat însă că după testarea personalului medical ar trebui făcute teste în rândul populației, fiind sesizat de suceveni că au avut sau au în familie persoane care au fost testate pozitiv la noul coronavirus și stau cu frică.

Mai mult, Ion Lungu a arătat că este contactat de suceveni care vor să iasă din zona de carantină pentru că au grijă de persoane în vârstă sau au de lucrat pământul, dar le transmite că nu primarul poate oferi derogări.

El a subliniat că nu este cazul să fie relaxare de la condițiile actuale pentru că la Suceava specialiștii prognozează un vârf al epidemiei în două-trei săptămâni.

Primarul a mai declarat că își dorește ca la sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai să se tragă concluziile că lucrurile intră cât de cât în normalitate.

El a rugat sucevenii să aibă răbdare pentru că o fac pentru ei.


Intră acum și în grupul de