Viceprimarul Lucian Harșovschi speră să crească numărul testelor făcute sucevenilor în condițiile în care la SJU Suceava au fost donate trei aparate de testare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este foarte important ca în municipiul Suceava să se facă mai multe teste pentru diagnosticarea Covid-19, artătând că la Spitalul Județean de Urgență Suceava au fost donate aparate RT-PCR de la Primăria Suceava, de la Arhiepiscopie, a fost transferat unul de la USV și a fost trimis unul de Ministerul Sănătății.

Lucian Harșovschi a spus că, în prezent, în municipiu este un număr foarte mare de persoane în carantină și autoizolare, dar și că este un număr mare de teste pentru care se așteaptă rezultatele.

„Astăzi erau 5.061 de persoane și de teste făcute, 1366 pozitive, 1722 negative, iar 1.973 în așteptare.Adică avem circa două mii de teste în așteptarea răspunsului”, a spus viceprimarul.

El a amintit că Primăria Suceava a donat SJU Suceava un aparat RT-PCR, unul a mai fost donat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, iar altul a venit de la USV.

„Am făcut apel pentru o testare mai amplă a populației, iar conducerea militară a spitalului să aducă personal pentru a face testarea pentru că, la funcționare continuă, un aparat poate face și 400 de teste pe zi”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că sucevenii care au simptome sau care au fost contacți direcți cu persoane diagnosticate cu Covid 19 trebuie să facă testarea.


Intră acum și în grupul de