Aglomerație în Fălticeni cu cetățeni care nu-și mai pot rezolva problemele în Suceava. Primarul Cătălin Coman spune că Poliția Municipală și Poliția Locală acționează pentru ca aceștia să respecte regulile impuse de ordonanțele militare//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, joi, la Subiectul Zilei, că în ultima perioadă municipiul se confruntă cu un aflux de persoane care vin să-și rezolve diverse probleme după ce municipiul Suceava a intrat în carantină.

„Avem probleme cu cetățeni care nu înțeleg să respecte aceste reguli și vorbim în principal de cetățeni care vin din zonele periferice municipiului Fălticeni, din zonelele rurale. Fălticeni este centrul unei zone extrem de dense ca populație, vorbim de circa 150.000 de locuitori care vin în Fălticeni pentru a-și rezolva problemele curente”, a spus Coman.

El a arătat că aceastp categorie de cetățeni generează cele mai mari probleme pentru că nu înțeleg că trebuie să respecte regulile și organizarea din aceste zile.

„Având în vedere că municipiul Suceava este închis, comunele din jurul municipiului Suceava sunt închise, ne confruntăm cu foarte mulți oameni care nu erau printre vizitatorii noștri tradiționali din zona Liteni, Udești, Berchișești, Valea Moldovei, care mergeau în mod tradițional în municipiul Suceava, iar acum pentru că municipiul Suceava este închis vin la Fălticeni și de aceea este aglomerație”, a arătat Coman.

El a spus că a discutat cu reprezentanții Poliției Municipale și ai Poliției Locale care sunt permanent pe străzi și să impună respectarea măsurilor dispuse.

Coman a menționat că mulți dintre cei care nu veneau de obicei în Fălticeni vin acum la bănci, case de schimb valutar, magazinele alimentare care mai sunt deschise.

„Facem eforturi ca lucrurile să fie în regulă și încercăm să-i convingem să respecte aceste reguli. Unde nu se poate cu vorba bună organele statului își fac datoria pe partea de amenzi, dar încercăm să-i convingem  că sunt reguli stricte, reguli necesare ca această epidemie să fie oprită”, a spus Coman.


Intră acum și în grupul de