Managerul SM Fălticeni: Teste negative pentru 34 din cele 50 de cadre medicale depistate inițial pozitiv la Covid-19. În pavilionul central al spitalului au fost efectuate acțiuni de dezinfecție


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Alexandru Morariu, a declarat, joi, că după prima retestare a celor 50 de cadre medicale ale unităţii depistate iniţial pozitive la COVID-19, realizată în cursul zilei de marţi, 34 dintre acestea sunt deja vindecate, rezultatul fiind negativ, iar în cazul altor 16 persoane rezultatul a fost pozitiv.

Medicul Vlad Alexandru Morariu a spus că o a doua retestare va fi realizată peste 7 zile şi speră ca şi în cazul celor 16 cadre medicale rezultatul să fie negativ.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni a mai spus că în cursul zilelor de marţi şi joi au fost efectuate noi acţiuni de dezinfecţie în pavilionul central al spitalului fălticenean, iar săptămâna viitoare ar urma să se realizeze curăţenie generală în spaţiile pavilionului respectiv, apoi o ultimă acţiune de nebulizare.

Reamintim că pavilionul central al Spitalului municipal Fălticeni în care funcţionează Secţiile de Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie Generală, Anestezie -Terapie Intensivă, precum şi Compartimentul de Primiri Urgenţe a fost închis pe 4 aprilie, începând cu ora 14,00, după ce mai multe cadre medicale, majoritatea din aceste secţii, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în urma testării.

(LB)


Intră acum și în grupul de