Punctaje mici la admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Se pare că subcomisia de elaborare a subiectelor la examenul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni i-a pus în dificultate pe aspiranţii la statutul de jandarm, aceştia trebuind să dovedească faptul că au o bună cultură. Punctajele mici obţinute demonstrează că unii au mici probleme la acest capitol.

Duminică, între orele 09.00 – 12.00, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a concursului de admitere, respectiv proba de verificare a cunoştinţelor.

Potrivit ofiţerului Relaţii Publice din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, locotenent Irina Ipate, din cei 420 de concurenţi care au trecut de prima etapă a concursului -examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, cele 150 de locuri scoase la concurs au fost ocupate de 10 fete şi 140 de băieţi. Din păcate, nici un candidat de etnie rromă nu a obţinut punctajul minim de 40 de puncte.

Cei mai mulţi elevi sunt din judeţele: Suceava (46), Botoşani (14) şi Iaşi (12). Candidatele admise sunt din judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Galaţi, Covasna, Gorj şi Hunedoara. Media de vârstă a elevilor din acest an este de 21 de ani.

„Cele 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la o limbă străină i-au pus în dificultate pe candidaţi, întrucât s-au obţinut 100 de punctaje între 41 şi 49 de puncte, 39 între 50 şi 59 de puncte şi doar 11 peste 60 de puncte” precizează locotenent Irina Ipate.

După rezolvarea contestaţiilor, rezultatele finale se vor afişa miercuri, 2 septembrie 2009, ora 09.00, la avizierul unităţii, precum şi pe site-ul şcolii www.jandarmeriafalticeni.ro.


Intră acum și în grupul de