Acasă Actualitate Carne de cal, în compoziţia pastelor de mici şi a cărnii...

Carne de cal, în compoziţia pastelor de mici şi a cărnii tocate


Intră acum și în grupul de

Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Suceava a descoperit în urma unor analize carne de cal în compoziţia pastelor de mici şi a cărnii tocate.

„Conducerea DSVSA Suceava a dispus verificarea tuturor agenţilor economici care produc, depozitează, distribuie şi valorifică pastă de mici şi carne tocată pe teritoriul judeţului Suceava, în vederea depistării în compoziţie a cărnii de cal”, a anunţat luni, şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, cu precizarea că analizele au evidenţia existenţa cărnii de cal.



„Din 21 de probe examinate în vederea determinării speciei de provenienţă a cărnii prin metoda de seroprecipitare în gel de agar, s-a detectat prezenţă de carne de cal în două probe” menţionează Petrea Dulgheru.

Potrivit acestuia, carnea a fost confiscată iar agenţii economici – PF Malus Romică, din Botoşani şi SC Movili Com SRL, din Liteni, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version