Campanie de promovare a numărului unic pentru copii dispăruţi


Intră acum și în grupul de

Cadrele Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în parteneriat cu Centru Român pentru Copiii dispăruţi şi exploataţi sexual demarează luna aceasta o amplă campanie de promovare a numărului Unic European 116.000.

116.000 este numărul unic european pentru dispariţii de copiii, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.

Potrivit coordonatorului Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava, inspector Ileana Iacob, numărul 116.000 este destinat părinţilor, autorităţilor şi publicului în general astfel: părinţii pot folosi acest număr pentru sesizarea rapidă a dispariţiei copilului lor cât şi de a beneficia de servicii de consiliere, copiii care au plecat în mod voluntar de la domiciliu, pot apela acest număr de telefon pentru a discuta cu specialiştii centrului în vederea identificării împreună a unor soluţii potrivite pentru situaţia în care se află, autorităţile pot sesiza la acest număr cazurile de dispariţie în vederea sprijinirii în identificarea copiilor, iar publicul larg poate oferi prin intermediul numărului 116.000 informaţii folositoare pentru identificarea copiilor dispăruţi.

„Dispariţia copiilor este un fenomen de un dramatism pe care statisticile nu pot să îl exprime. Aflăm că în Italia au dispărut anul trecut peste 1800 de copii, că în Belgia, numărul acestora s-a ridicat la 1000, iar în Marea Britanie, la 70.000, că în Statele Unite dispar, anual, aproape 800.000 de copii. Dincolo de cifre, sunt mii şi sute de mii de drame: vieţi distruse, copii care poartă şi peste ani urmele traumelor prin care au trecut, părinţi care se sting, cu sentimentul de vinovăţie în suflet. Lacrimi, tăcere, amintiri dureroase şi, în multe cazuri, disperarea de a nu şti dacă puiul de om mai trăieşte sau nu” a conchis Ileana Iacob.


Intră acum și în grupul de