Cod galben de vânt în județul Suceava și ninsori la munte. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod galben de  intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte valabil, marți, de la ora 6:00 până la ora 21:00.

Astfel, în dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

Meteorologii mai arată că vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

ANM notează că în regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol