Încă 13 decese asociate infecției cu noul coronavirus în România din care patru în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat, luni seara, încă 13 decese asociate infecției cu noul coronavirus în țară din care patru sunt în județul Suceava.

Potrivit sursei citate un caz este al unui bărbat de 78 ani din județul Suceava care a murit duminică.

Acesta a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava – în data de 30.03.2020, secția medicină internă și i s-a confirmat infecția cu Covid 19 în data de 6 aprilie.

Bărbatul suferea de diabet zaharat, boală cardiovasculară cu angioplastie coronariana cu implant de două stenturi.

Un alt deces a fost înregistrat tot duminică, fiind vorba de o femeie de 64 ani din județul Suceava care a fost internată în Spitalul Clinic Județean Suceava – în data de 03.03.2020, secția cardiologie.

Acesteia i s-a confirmat infecția cu noul coronavirus în 06.04.2020.

Femeia suferea de insuficiență cardiacă cronică, edem pulmonar acut, infarct miocardic în 2019 cu angioplastie coronariană cu implant de stent.

Un alt deces înregistrat duminică este al unei femei de 77 ani din județul Suceava care fusese internată în Spitalul Clinic Județean Suceava – în data de 09.04.2020, pentru simptomatologia unui AVC.

Aceasta avea diabet zaharat dezechilibrat

Al patrulea deces este al unei femei de 76 ani din județul Suceava care a fost internată în Spitalul Clinic Județean Suceava – în data de 16.03.2020, pe secția chirurgie toracică pentru tumora mediastinala cu pleuorpericardita.

Femeia a murit în 12.04.2020.

Ea suferea de  CIC, aritmie extrasistolică, tulburare de tip parkinsonian, scădere ponderală marcată.

De remarcat este și decesul unui bărbat de 88 ani din județul Constanța care a fost preluată pentru îngrijire de către aparținătorii din judetul Constanța.

Bărbatul a fost internat  într-o instituție de îngrijire bătrâni din județul Suceava și la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, casexie, HTA, insuficiență renală cronică, DZ slab controlat, imobilizare prelungită.

Bărbatul a murit în data de 10.04.2020 cu tromebolism pulmonar masiv, tromboză venoasă profundă, iar confirmarea pentru infecția cu Covid 19 a fost transmisă duminică 12.04.2020.


Intră acum și în grupul de