Acasă Actualitate Dr. Paziuc, despre situația de la SJU Suceava: Nu întotdeauna un vas...

Dr. Paziuc, despre situația de la SJU Suceava: Nu întotdeauna un vas bine dotat răspunde şi cerinţelor//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Medicul psihiatru sucevean dr. Alexandru Paziuc, a apreciat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că situația de la Spitalul Județean Suceava a fost generată și de faptul că nu s-a creat o unitate a personalului medical.

„Nu întotdeauna un vas bine dotat răspunde şi cerinţelor, nu înseamnă întotdeauna un comandant care are nişte lucruri precise, clare în cap le şi duce acolo unde trebuie atâta timp nu-şi formează şi personalul, marinarii dacă nu sunt pregătiţi să înţeleagă efortul care se face”, a spus Paziuc.



Potrivit acestuia, la serviciu trebuie să vii din plăcere, la serviciu trebuie să vii în sensul că acolo într-adevăr găseşti toate condiţiile necesare să îţi faci treaba cum trebuie, să te simţi util, indiferent dacă eşti medic, dacă eşti asistent sau infirmier.

„Dacă cel care te conduce nu creează această unitate, nu creează această armonie, nu creează această senzaţie de familie, care până la urmă această unitate generează şi spiritul de sacrificiu. Medicina, în general, cere un spirit de sacrificiu, indiferent de momente, că vorbim de pandemie, noi, medicii şi personalul în general  se luptă cu boala, se luptă cu moartea, dar asta înseamnă că trebuie să aibă o structură psihologică, structură care să fie pregătită de mediul în care el lucrează, nu cred că a existat acest mediu”, a declarat Paziuc.

El a recunoscut că a avut angajați ai SJU în consiliere şi a spus că oamenii mergeau cu groază în anumite locuri și nu mergeau cu plăcere acolo, aşteptau unii poate să iasă la pensie şi aşteaptă şi în continuare,  se gândeau doar la salariu şi la prezenţa pe care trebuiau să o facă.

„În felul acesta s-a şubrezit acel statut de persoană care luptă cu boala, cu moartea. Şi noi suntem oameni, noi, care lucrăm sănătate,  şi noi avem problemele noastre şi noi avem familiile noastre şi noi avem nevoile noastre şi dacă aceste lucruri nu sunt înţelese şi ajung într-un mediu în care simt o dizarmonie, simt un disconfort, lucrurile nu pot să ajute. Îmi pare rău că inima sănătăţii din judeţul Suceava  a căzut prima înainte să se tragă prea tare, dar era de aşteptat. Când vorbim de sănătatea individului, nu vorbim de o unitate enormă, mare, bine dotată şi pusă la punct. Dacă vreţi, vorbim de o reţea, vorbim de medicul de familie, vorbim de celelalte spitale, dar nu putem să dăm tot bugetul de sănătate într-un spital şi pe celelalte să le lăsăm. Iată, acum avem nevoie de ele, că viaţa asta face: ne învaţă permanent şi e bine să învăţăm şi din lucrul acesta şi să nu blamăm pe nimeni. E bine să învăţăm şi să nu repetăm greşelile, ăsta e cel mai important lucru!  Dacă vom avea curajul să învăţăm şi să nu blamăm neapărat pe cineva anume, atunci data viitoare ne va fi mai bine. Dacă vom blama şi nu vom învăţa nimic, lucrurile se vor repeta şi vom suferi mai mult”, a conchis Paziuc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version